Het laatste hoofdstuk van Euryza is wel héél welgelegen

In het hart van Euryza, tussen de historische Ringdijk en de Oude Maas, komt de knusse buurt ‘Welgelegen’. Bestaande uit 25 eengezinswoningen gebouwd van duurzame materialen, waaronder hout. Welgelegen heeft zijn naam te danken aan een verdwenen tras- en oliemolen, daarnaast is het vanwege de unieke locatie en goede bereikbaarheid dé perfecte plek in Zwijndrecht. Ook al ligt Welgelegen een stukje van de rivier af, je ervaart nog altijd dat je dichtbij het water woont. Fijn om spontaan langs de Maasboulevard te kunnen wandelen of neer te kunnen strijken aan de kade bij mooi weer.

25 woningen in diverse varianten

Alle woningen van Welgelegen liggen in een L-vorm, aan het binnenplein. Dat plein krijgt naast de parkeerplekken een groene invulling, met bomen en een gazon. Als je jonge kinderen hebt, vinden ze hier ook een speelpleintje. Het eerste wat opvalt is hoe gevarieerd het plan eruitziet. Op één woning na zijn het drielaagse woningen, allemaal met het plezier van een eigen tuin met berging.

De bouwmethode van nu

Je ziet het niet, maar de woningen in Welgelegen worden gebouwd volgens een moderne bouwmethode: prefab, met gebruikmaking van houtskeletwanden. Bouwen in hout is al eeuwen oud, maar in deze tijd weer helemaal terug. Bouwen in hout is milieuvriendelijker dan in beton. De woningen zijn bewezen energiezuiniger. En door de fabrieksmatige productie gaat bouwen vele malen sneller.

Waarom er op het oog geen verschil is met traditionele bouw? De houten constructie wordt afgewerkt met bakstenen buitengevels die op de bouwplaats worden gemetseld. Je kunt daardoor rekenen op een sterk verkorte bouwtijd. 
Klik hier voor meer informatie over houtbouw.

Duurzaam volgens de laatste normen

Zéker een belangrijk aspect om mee te nemen in je beslissing: hoe zit het met de duurzaamheid ná de bouw? Reken erop dat je komt te wonen in een bijna energieneutrale woning. Gasleidingen komen er in de hele wijk Euryza niet aan te pas. De temperatuur is dankzij de warmtepomp en de vloerverwarming fijn in huis, zónder dat je het warm krijgt van de energierekening. Houtskeletbouw staat bekend om het comfort dat het te bieden heeft. Materialen zijn erop berekend om de warmte binnen te houden en dus zijn de woningen goed geïsoleerd.

Planning

Op dit moment is het project in pre-sale. Schrijf je in en geef je woningvoorkeuren door zodat we je gericht op de hoogte kunnen houden van je favoriete woningtype(s) en de start verkoop, die naar verwachting plaatsvindt in juni 2024. 

 

Euryza Welgelegen | Nu in presale

Het aanbod in Welgelegen, het laatste deelplan van Euryza, is bekend! Schrijf je nu in en geef je woningvoorkeuren door, dan ben jij straks als eerste op de hoogte van jouw favoriete woningtype.

Bekijk hier het aanbod