Wonen in een huis van nu

Een eigen huis is meer dan alleen een dak boven je hoofd. Een huis betekent warmte, bescherming en comfort. Eigentijdse huizen die zijn gebouwd van hout, bieden dat aangename leefklimaat. Het is de plek waar je thuis komt. En nooit meer weg wilt.

We besteden steeds meer aandacht aan welzijn: van onszelf, maar ook van de planeet. We streven naar een gezond en gelukkig leven en proberen daarbij de aarde zo min mogelijk te belasten. Wonen in een houten huis past helemaal in deze tijdgeest.

Duurzaam bouwen

In veel delen van de wereld wordt al jaren-, soms zelfs eeuwenlang met hout gebouwd. Ook in Nederland zijn we enthousiast over het gebruik van hout. Omdat bomen tijdens hun groei CO2 opslaan, speelt houtbouw een belangrijke rol in het verduurzamen van onze woningbouw. Het vermindert de productie van steen en beton, die voor een hoge CO2-uitstoot zorgen. Door te blijven zorgen voor nieuwe aanplant, voldoende bossen en duurzaam beheer is de bron van deze grondstof verzekerd en vaak zelfs heel dichtbij huis te vinden.

Solide wonen

Jouw houten huis is een veilig thuis. Hout is namelijk een van de meest efficiënte bouwmaterialen ter wereld. Het is licht, maar toch enorm sterk. Houtskeletbouwelementen en houten vloerdelen worden vakkundig weggewerkt en niet aan weersinvloeden blootgesteld, zodat van extra onderhoud geen sprake is. Het hout wordt slim toegepast, waardoor brandgevaar niet aan de orde is en de woning voldoet aan alle eisen in het Besluit bouwwerken leefomgeving (Bbl). Jouw woning kan door de solide constructie en de kracht van het materiaal eindeloos blijven staan.

Bouwen met hout zorgt bovendien voor een duurzaam productieproces: de woningen worden in de fabriek geproduceerd, wat voor minder verkeersbewegingen en een aanzienlijk kortere bouwtijd zorgt. Het huis dat op deze manier wordt gebouwd, is een solide en kwalitatief hoogwaardige woning en geeft je een gezond en comfortabel binnenklimaat.

Aangenaam leven

In jouw toekomstige huis, dat deels van hout wordt gebouwd, wordt gewerkt met lichte materialen. Dat biedt je naast een comfortabel leefklimaat, ook letterlijk aangename temperaturen. Zo warmt je woning overdag snel op en blijft het lekker koel in de nacht. Het natuurlijke, vochtregulerende karakter van hout zorgt er bovendien voor dat vochtwaarden in je woning op peil blijven, zodat allergieën en infecties van luchtwegen minder kans krijgen. Ook de akoestiek in een houten huis is heel plezierig.

In een houten huis kun je lang en zorgeloos wonen en leven. Het geeft je in alle opzichten een goed gevoel!

Veelgestelde vragen over houtbouw

Staat jouw vraag er niet bij? Neem dan contact op met de makelaar.

Welke onderdelen zijn van hout?
De basis van een houten huis bestaat uit een houten constructie, die stevigheid en draagkracht biedt. Ook voor de wanden, de verdiepingsvloeren en de dakconstructie wordt hout gebruikt. Alleen de fundering en de vloer op de begane grond zijn van beton gemaakt. De bakstenen buitengevels worden op de bouwplaats gemetseld.
Levert houtbouw een solide woning op?
Jazeker! Hout is zeer stevig en onze houten huizen worden uiteraard gebouwd volgens het Bouwbesluit, tegenwoordig Besluit bouwwerken leefomgeving genaamd. De eisen uit deze regelgeving worden dikwijls zelfs overtroffen. Omdat hout licht en toch sterk is, is het een van de beste materialen om mee te bouwen.
Is een houtbouwwoning gehorig?
Een houten huis kent van nature een aangename akoestiek. Van galm is geen sprake. Daarnaast deel je in onze houten huizen de scheidende wanden van de woning nooit met je buren. Deze wanden staan los van elkaar, zodat je geen contactgeluiden hebt. De woningen worden bovendien voorzien van solide vloerpakketten. De verdiepingsvloeren worden van geluidsisolatie voorzien.
Waarom is houtbouw beter voor het milieu?
Duurzame houtbouw leidt tot CO2-reductie op drie verschillende manieren: 1. Door CO2 vast te leggen in bossen (groei van bomen neemt CO2 op). 2. Door CO2 vast te leggen in de gebouwde omgeving (na het kappen van bomen blijft de opslag van CO2 in het hout en daarom ook in de elementen). 3. Door uitstoot vanuit traditionele bouw te vermijden (minimale inzet van beton).
Hoe wordt een houten huis verwarmd?
De huizen zijn snel te verwarmen. Via een app kun je op afstand de temperatuur in huis regelen. Een elektrische boiler op zolder zorgt voor warm water en in de kamers wordt vloerverwarming geïnstalleerd. Omdat je het huis per ruimte verwarmt, verbruik je minimale energie. En omdat de woningen volledig gasloos zijn, hoef je je over hoge gasprijzen geen zorgen te maken.
Wat is de bouwtijd van een houten huis?
Een houten huis kan snel worden gebouwd. De houten onderdelen worden namelijk in de fabriek voorbereid. Hierna worden ze naar de bouwplaats gebracht en een dag later in elkaar gezet. De woning is binnen één dag wind- en waterdicht. Al met al is de bouwtijd van jouw houtbouwwoning ongeveer een half jaar korter dan de bouw van een traditioneel huis.
Gaat hout rotten op den duur?
Het hout in onze houten huizen komt niet in aanraking met vocht en wordt niet blootgesteld aan weersinvloeden. Hierdoor is van houtrot geen sprake. We bouwen met zorg en met kwalitatief goede en duurzame materialen.
Zorgt houtbouw voor ontbossing?
Onze houten huizen worden uitsluitend van PEFC- of FSC-gecertificeerd hout gebouwd. Dit betekent dat het hout afkomstig is uit duurzaam beheerde bossen, waar na de kap nieuwe bomen worden aangeplant zodat er nooit meer wordt geoogst dan er groeit. Dit zorgt voor behoud van biodiversiteit, CO2-opslag en andere ecologische functies.
Kan een houten huis worden verbouwd?
In het geval van de woningen in Welgelegen zijn de woningscheidende wanden en de wanden naast de trap dragend en onderdeel van de totale constructie. Alle binnenwanden zijn niet dragend met uitzondering van de houten stabiliteitswanden aan weerszijden van de trap. Als je het huis wilt verbouwen raden wij aan om dit in overleg met een constructeur en een timmerman doen.
Hoe wordt een houten huis geïsoleerd en geventileerd?
Onze houten huizen zijn uitstekend geïsoleerd en hebben een slim ventilatiesysteem. In de woonkamer en (hoofd)slaapkamer is een CO2 sensor aanwezig, die zorgt ervoor dat er meer lucht wordt afgezogen zodra het CO2 niveau te hoog wordt. Het ventilatiesysteem detecteert zelfs verschillende soorten luchtverontreiniging en vocht (bijvoorbeeld met koken of douchen) en past de ventilatiestand hierop tijdelijk aan. Omdat hout vocht opneemt en weer afgeeft, is de luchtvochtigheid in huis heel stabiel. Dat zorgt voor een gezonde leefomgeving.

Euryza Welgelegen | Nu in presale

Het aanbod in Welgelegen, het laatste deelplan van Euryza, is bekend! Schrijf je nu in en geef je woningvoorkeuren door, dan ben jij straks als eerste op de hoogte van jouw favoriete woningtype.

Bekijk hier het aanbod