Veel gestelde vragen

Hoe kun je aangeven dat je interesse hebt in een van de woningen? En zit je dan ergens aan vast? Komen er ook huurwoningen in dit project? En wat gebeurt er nadat je het formulier hebt ingevuld? Het antwoord op deze en andere vragen vind je hieronder. Staat jouw vraag er niet bij? Neem dan contact op met de makelaar.

Hoe is de bereikbaarheid?
Euryza ligt tussen de Ringdijk en de boulevard direct aan de rivier. Als je érgens in Zwijndrecht op een bijzondere plek wilt wonen, is het hier.
Zijn er voorzieningen in de buurt?
Zwijndrecht biedt een scala aan voorzieningen die het tot een aantrekkelijke woonplaats maken. Het dorp heeft diverse recreatieve mogelijkheden, en, zoals eerder genoemd is de mobiliteit van de stad goed geregeld.

Er zijn verschillende basisscholen en middelbare scholen in de omgeving, waardoor Zwijndrecht een geschikte woonplaats is voor gezinnen.

Voor gezondheidszorg heeft Zwijndrecht voldoende aanbod. Het Albert Schweitzer ziekenhuis in Zwijndrecht is vanaf de project locatie goed bereikbaar met zowel de auto als met de fiets.
Wat is het prijsniveau in Welgelegen?
In Welgelegen komen koopwoningen vanaf circa € 447.500 v.o.n. Zodra de verkoop start vind je de prijzen onder aanbod.
Komen er zonnepanelen?
Op de daken van de woningen in Welgelegen en Nouv’eau en Oeverture komen geen zonnepanelen. Met name vanwege de aansluiting van de woningen op de collectieve warmte-koude opslagsysteem (WKO) in het nabijgelegen openbaar gebied is dit niet nodig. Je kunt, indien gewenst, zonnepanelen wel als kopersoptie aanbrengen.
Is er een gasaansluiting aanwezig?
Alle appartementen en woningen in Euryza zijn voorzien van een collectief warmte-koude opslagsysteem (WKO) in combinatie met een individuele warmtepomp met warm water voorraadvat in elke woning.

Een WKO is een milieuvriendelijk duurzaam systeem waarmee je duurzaam kunt verwarmen en koelen. Het systeem maakt gebruik van warmte en koude die ondergronds wordt opgeslagen.
Wat is een optie op een bouwnummer?
Een optie is een periode dat een appartement exclusief voor een belangstellende is gereserveerd. De optie wordt toegekend na de toewijzingsprocedure. De toewijzingsprocedure volgt zodra de verkoop formeel gestart is en de inschrijvingsperiode gesloten is. Een optie is vrijblijvend. In deze optie-periode kun je al jouw vragen stellen aan de makelaar en word je in de gelegenheid gesteld het appartement te kopen.
Wie ontwikkelt en bouwt Euryza?
Euryza wordt ontwikkeld door AM en gebouwd door BAM. Tijdens de bouw is deze aannemer het aanspreekpunt voor kopers.
Welke makelaar verkoopt de woningen?
De makelaar van Euryza is Waltmann Makelaars uit Zwijndrecht (www.waltmann.com). De makelaar is je aanspreekpunt en je kunt er terecht voor meer informatie over Euryza.
Hoe kom ik in aanmerking voor een woning in Euryza?
Je kunt je aanmelden als geïnteresseerde op onze website, wij houden je dan op de hoogte van de voortgang. Je ontvangt bericht als de verkoop en verhuur start van het laatste deelplan Welgelegen.
Kan ik een bezichtiging inplannen?
Je bent benieuwd, leuk! Welgelegen is een nieuwbouwproject. Het is nog niet mogelijk om de woningen te bezichtigen. Daarom hebben we extra aandacht besteed aan de ontwikkeling van beeldmateriaal om je een goede impressie te geven van de toekomstige situatie. Nu nog droomplaatjes. Straks misschien jouw realiteit!

De woningen in Nouv’eau en Oeverture zijn op dinsdag en donderdag te bezichtigen tussen 13.00 en 15.00. Neem hiervoor contact op met de makelaar.
Wat is bouwrente?
Bij nieuwbouw heb je te maken met verschillende rentes: bouwrente, uitstelrente, boeterente, hypotheekrente en depotrente. Voor meer informatie verwijzen we je naar: www.nieuwbouw.nl
Kan ik ook mijn eigen notaris kiezen?
Aan een nieuwbouwproject zit altijd een vaste notaris gekoppeld. Je kunt er eventueel wel voor kiezen om de hypotheekakte bij een andere notaris te laten passeren. Houd er rekening mee dat dit waarschijnlijk niet voordeliger is.
Wat als ik mijn hypotheek niet rond krijg, zit ik dan aan de koop vast?
Je hebt na het ondertekenen van de koop-/aannemingsovereenkomst, 2 maanden de tijd om je financiering af te ronden. Mocht dit binnen die 2 maanden niet lukken, dan kun je een beroep doen op het artikel ‘ontbindende voorwaarden’ van je koop-/aannemingsovereenkomst.
Zijn er kosten aftrekbaar voor de belasting?
In veel gevallen kun je een voorlopige teruggave krijgen van de rente die je betaalt voor je nieuwbouwwoning. Dat kan nu al, ook al woon je nog niet in je nieuwe woning. Kijk eens op de site van de belastingdienst voor meer informatie.
Wanneer moet ik mijn hypotheek rond hebben?
Na het tekenen van de koop-/aannemingsovereenkomst heb je 2 maanden de tijd om je hypotheek rond te krijgen.
Waar moet ik op letten bij de geldigheid van mijn bouwdepot?
Tijdens de bouwperiode betaal je vanuit je hypotheek de rekeningen van bijvoorbeeld de aannemer. We raden je aan rekening te houden met een langere doorlooptijd, van minimaal tweeëneenhalf jaar, met een mogelijkheid om deze te verlengen.
Waar moet ik op letten bij de geldigheid van mijn hypotheekofferte?
Bij nieuwbouw is het gebruikelijk dat er meerdere maanden verstrijken tussen de ondertekening van de koop-/aanneemovereenkomst en het transport bij de notaris. Daarom raden we je aan om een hypotheekofferte aan te vragen met een geldigheid van 9 tot 12 maanden. Daarmee minimaliseer je de kans op bijkomende kosten voor verlenging van de hypotheekofferte.
Stel: jullie gaan failliet, wat dan?
Alle woningen van AM worden verkocht met een garantieregeling van SWK. Daarmee ben je ervan verzekerd dat je woning wordt afgebouwd en gebreken netjes worden verholpen. Met een garantieregeling loop je dus geen onnodige risico’s. Ook heb je 10 jaar garantie op ernstige gebreken.
Wat zijn opschortende voorwaarden?
De koop-/aannemingsovereenkomst treedt in werking op het moment dat de opschortende voorwaarden zijn vervuld. Opschortende voorwaarden zijn o.a. het verkrijgen van een vergunning, de acceptatie van het project bij het SWK (de waarborgende instelling) en als circa 70% van de woningen van het project zijn verkocht.
Waar ligt Euryza?
Zwijndrecht ligt op een centrale plek, op de grens tussen Zuid-Holland en Noord-Brabant. Via de A16 ben je in 30 minuten in Rotterdam of Breda. Door de frequente dienstregeling van de NS is er een goede verbinding tussen Zwijndrecht en Rotterdam, en de rest van de Randstad.
Hoeveel woningen en woningtypen telt Welgelegen?
Welgelegen telt in totaal 25 koopwoningen. Er zijn vier woningtypen, Dijkwoningen (waarvan 5 hoek- en 12 tussenwoningen, 7 Kadewoningen en 1 Patiobungalow. Kies de woning die bij jou past! Elke woning beschikt over een externe berging, eigen tuin en een eigen parkeerplaats.
Wanneer start de verkoop van Welgelegen?
De verkoop start naar verwachting in juni 2024.
Wat is het energielabel?
Euryza wordt onwikkeld met een hoog ambitieniveau. De duurzaamheid gaat verder dan de minimale eisen. Het energielabel in Nouv’eau en Oeverture is A++. In Welgelegen is het energielabel A+++. Ook bekend als BENG (Bijna Energie Neutraal Gebouw).
Heb ik na het tekenen van de koop-/aannemingsovereenkomst nog bedenktijd?
Is de koop-/aannemingsovereenkomst door alle partijen digitaal ondertekend en ontvangen? Dan heb je een bedenktijd van 7 dagen.
Wat betekent vrij op naam (v.o.n.)?
Vrij op naam betekent dat je het appartement koopt inclusief belasting en inclusief notariskosten voor de overdracht en inschrijving bij het Kadaster. Kosten zoals voor de hypotheek en de inschrijving hiervan, zijn niet opgenomen in de v.o.n. prijs.
Wat gebeurt er als ik een woning wil kopen?
Besluit jij de woning te kopen? Je wordt door de makelaar uitgenodigd voor het tekenmoment van de koop-/aannemingsovereenkomst en overige contractstukken. Voorafgaand ontvang je alle documenten zodat je voorbereid het gesprek met de makelaar in kan gaan.

Heb je vragen over de koop-/aannemingsovereenkomst, technische omschrijving, verkooptekeningen, meer- en minderwerklijsten of de keukenspecificatie? De makelaars helpen je graag met het beantwoorden van jouw vragen!
Is er geen woning aan je toegewezen?
Helaas! Er waren meer kandidaten voor de woning(en) waar jij je voorkeuren voor hebt opgegeven. Je staat automatisch op de reservelijst. Ook hierover ontvang je bericht. Kandidaten die zich na de sluiting van de inschrijving hebben ingeschreven komen automatisch op de reservelijst. Je kunt je dus ook na de sluitingsdatum nog inschrijven voor een woning.
Is er een woning aan je toegewezen?
Gefeliciteerd! Je wordt hierover door de makelaar gebeld voor het maken van een afspraak. Je hebt daarna een optie op de woning en wordt in de gelegenheid gesteld het appartement te kopen nadat je alle aanvullende (contract)stukken goed hebt kunnen bestuderen. Je wordt uitgenodigd voor een verkoopgesprek bij één van de makelaars. Wij streven naar het zo spoedig mogelijk toewijzen van de woningen en het inplannen van de gesprekken.
Hoe weet ik of ik een woning in Euryza kan betalen?
Heb je interesse in een woning in Euryza? Bereid je goed voor voordat de verkoop start. Maak zo snel mogelijk een afspraak met een hypotheekadviseur. Dan weet je of je de woning kunt betalen en wat de financiële consequenties zijn.
Ik heb nog een woning te verkopen, kan ik dubbele lasten voorkomen?
Voor de bouwtermijn is het mogelijk om een overbruggingskrediet te nemen. Dan heb je geen dubbele maandlasten, maar wordt je nieuwe hypotheek iets hoger. Voor meer informatie verwijzen we je naar: www.nieuwbouw.nl.
Kan ik de woning (deels) met eigen geld betalen?
Ja, dat kan. Heb je hier vragen over? Neem contact op met je financieel adviseur.
Wanneer start ik met betalen?
Afhankelijk van het moment dat je een woning koopt, start je pas bij het transport bij de notaris met betalen, tot die tijd heb je recht op uitstel van betaling. Vanaf de valutadatum ga je hierover rente betalen. Over het algemeen met de eerste termijn; de grond. Daarna volgen de facturen naarmate de bouw vordert. Bijvoorbeeld als de begane grond vloer gelegd is, of als het dak erop zit. Deze termijnen zijn verdeeld over de hele bouwperiode. Heb je hier vragen over? Neem contact op met je hypotheekadviseur.
Kan ik meerwerk meefinancieren?
Je kunt meerwerk meefinancieren, mits de woning evenveel in waarde stijgt als het meerwerk kost. Je hypotheekadviseur kan hier meer over vertellen.
Kan ik meer financieren omdat de woning duurzaam is?
Ja, dat kan! Voor duurzame woningen is extra hypotheekruimte beschikbaar. Veel banken hebben daarnaast speciale groenhypotheken voor duurzame woningen. Je hypotheekadviseur kan hier meer over vertellen.
Wat kost een hypotheekadvies?
De kosten voor hypotheekadvies lopen flink uiteen. Afhankelijk van de tussenpersoon, bank en huidige woonsituatie zullen de kosten tussen de € 850,- en € 3.500,- zijn.
Wanneer wordt gestart met de bouw?
Nouv’eau en Oeverture is sinds maart 2023 gestart met de bouw. Naar verwachting worden de woningen opgeleverd in het laatste kwartaal van 2024.

Zodra alle opschortende voorwaarden zijn vervuld, kan worden gestart met de bouw van het deelplan Welgelegen.
Wanneer ontvang ik het garantiecertificaat?
Je ontvangt het garantiecertificaat nadat de koop-/aannemingsovereenkomst is getekend en in ieder geval voordat je naar de notaris gaat.

Euryza Welgelegen | Nu in presale

Het aanbod in Welgelegen, het laatste deelplan van Euryza, is bekend! Schrijf je nu in en geef je woningvoorkeuren door, dan ben jij straks als eerste op de hoogte van jouw favoriete woningtype.

Bekijk hier het aanbod