• Blog
  • 27 juni 2024
  • Geplaatst door TeamEuryza

Een koffie met… Gert de Graaf & Gladis Pérez van Groosman Architecten

In deze interviewreeks gaan we in gesprek met de betrokkenen van het project Euryza. De verkoopmanager, projectontwikkelaar én de architect, ze komen allemaal aan bod. Zodat jij kunt lezen wat er zich achter de schermen van Euryza eigenlijk allemaal afspeelt. Vandaag stellen we een paar vragen aan Gert de Graaf en Gladiz Pérez, zij werken als architecten aan Euryza. 

Hoi Gert en Gladis, leuk dat we jullie mogen interviewen over wat jullie doen voor Euryza. Kunnen jullie iets vertellen over jullie rol binnen het project Euryza? 
Gert: Vanaf het eerste begin ben ik als architect en stedenbouwkundige betrokken bij Euryza. Samen met een aantal jonge architecten van ons kantoor is er gewerkt aan de individuele gebouwen, om zo een mooie mix aan architectuur te verkrijgen. Voor mij was de belangrijke taak weggelegd om naast de samenhang, een geweldige woonkwaliteit en leefomgeving te creëren.
Gladis: Als architecte heb ik aan het ontwerp van het laatste deelplan van Euryza mogen werken. Dit deed ik samen met Gert.

Waar zijn jullie op dit moment mee bezig voor Euryza? 
Gert: De laatste fase van Euryza gaat binnenkort in verkoop, dus daarmee zijn de ontwerpen nagenoeg afgerond. Rest ons toe te zien of de ontwerpen tijdens de bouw worden uitgevoerd als bedoelt en om mee te denken in eventuele uitvoerings-aspecten.
Gladis: Op dit moment zijn we de laatste details van het project aan het afronden, zowel op het gebied van het ontwerp als op technisch vlak.

Gaaf! Dat betekent dus dat het project bijna klaar is. Wat vonden jullie het leukst om aan te werken binnen Euryza?
Gert: Elke fase van het project vond ik spannend en leuk om aan te werken. In het begin van het project een overall plan maken waar de kwaliteit op alle fronten gewaarborgd is bijvoorbeeld, maar ook de samenwerking met AM en BAM en input geven aan de individuele ontwerpen. 
Gladis: De kans om een geweldig project af te ronden, zoals dat van Euryza met houten woningen. Een innovatieve manier om een product aan te bieden dat veel milieuvriendelijker is dan traditionele materialen en een veel snellere bouwsnelheid heeft. Ik kijk ernaar uit om te zien hoe de bouw wordt uitgevoerd.

Gert, ik ben nieuwsgierig. Wat is volgens jou nou het meest bijzondere aan wonen in Euryza, iets wat misschien nog niet iedereen weet? 
Eigenlijk is Euryza een open boek. De kwaliteiten van het plan zijn ontstaan vanuit de kwaliteiten van locatie, de geschiedenis ervan en de verbindingen die we willen maken. Bijvoorbeeld het houten entree-gebouwtje in gebouw High & L’Eau, dat aanvankelijk een poort was. Later ontstond het idee om een gecombineerde entree te maken, het “houten huisje”. In schaal en maat natuurlijk een rariteit, maar eenmaal binnen een geweldige ruimte. Loop gerust een keer naar binnen! 


Het houten huisje

Leuk, ik ga zeker een kijkje nemen! Wat typeert Euryza volgens jullie? 
Gert: De bewoners. Elke keer als ik op locatie kom, word ik aangesproken door de bewoners van Euryza met hun positieve verhalen. Grote tevredenheid en waardering voor het plan kenmerken deze. En voor mij is er niets belangrijker dan het creëren van een plek waar fijn gewoond kan worden. En Euryza is dat.
Gladis: Euryza bevindt zich op een geweldige locatie, verbonden met het water. Elk gebouw heeft zijn eigen identiteit maar blijft toch verbonden met de anderen. Als geheel creëert het een ruimte waar alle eigenaars en voorbijgangers van kunnen genieten. Kortom, Euryza biedt een unieke woonervaring waar bewoners kunnen genieten van een hoogwaardige levensstijl in harmonie met de natuur en de gemeenschap.

Fantastisch om te horen wat jullie visie is op het project. Een ultieme plek om te wonen mede dankzij de architectuur. Veel dank dat jullie je verhaal met ons wilden delen, ik wens jullie het allerbeste met de verdere ontwikkelingen binnen Euryza! 


Gladis Pèrez, technisch architect                                Gert de Graaf, architect - partner
Groosman Architecten                                                     Groosman Architecten    

Deel
Gekopieerd!