• Blog
  • 22 mei 2024
  • Geplaatst door TeamEuryza

Internationale dag van de biodiversiteit!

Bij woningen gebouwd van duurzame materialen, zoals in het deelplan Welgelegen, hoort ook een duurzame tuin. Uiteraard ben jij de eindverantwoordelijke voor je eigen tuin of balkon. Maar een groene tuin, daar word je toch blij van?! Bovendien heeft een groene tuin of balkon veel voordelen, zoals een kalmerend effect.

Biodiversiteit in de tuinen

Door het aanleggen van een natuurondersteunende, groene tuin draag je bij aan de biodiversiteit. Genietend met een kop thee of koffie van al het moois wat groeit en bloeit in de tuin. Daarnaast zal je extra bezoekers ontvangen zoals vlinders, bijen, vogels en wellicht zelfs een salamander als je dicht bij het water zit! 
Over biodiversiteit gesproken: naast de vaste planten kan je zelfs een klein stukje van de border of een balkonbak gebruiken om bijvoorbeeld je eigen groenten of fruit te kweken. 

Stimuleer de biodiversiteit

Een groene tuin of balkon is niet alleen een lust om naar te kijken voor jou als bewoner, maar ook voor de vogels en insecten. 

Met een natuurlijke afscheiding, nestmogelijkheden, schuilplekken en voldoende voedsel wordt de tuin ook nog eens aantrekkelijk voor de nuttige beestjes. Lieveheersbeestjes eten luizen, vogels en egels eten de slakken en spinnen en niet te vergeten de bijen zorgen voor de bestuiving van bloemen en planten. 

Een groene tuin of balkon in strijd met de hitte

Een groene tuin of balkon zorgen voor verkoeling in de warme zomermaanden. Daarnaast zorgt een groene tuin voor minder wateroverlast omdat het water rechtstreeks door de grond wordt opgenomen. 
Mocht je er de ruimte voor hebben, dan adviseren we een regenton te plaatsen in de tuin of op het balkon. Regentonnen zijn er in verschillende vormen en maten waardoor deze in iedere tuin of balkon geplaatst kan worden. Regenwater is water in de puurste vorm en gezond voor de bloemen en planten in jouw tuin. Bedenk eens wat een water je bespaart door regenwater op te vangen! 

Groen is goedkoper

Naast dat tegels ervoor zorgen dat de temperatuur in je tuin hoger wordt omdat ze de warmte vasthouden en het regenwater moeilijk weg kan, zijn de kosten van het aanleggen van een betegelde tuin hoger dan die van een groene. Groen is dus ook nog eens goedkoper! 

Deel
Gekopieerd!

Euryza Welgelegen | Nu in presale

Het aanbod in Welgelegen, het laatste deelplan van Euryza, is bekend! Schrijf je nu in en geef je woningvoorkeuren door, dan ben jij straks als eerste op de hoogte van jouw favoriete woningtype.

Bekijk hier het aanbod