Zwijndrecht aan de Oude Maas

Tussen land en water, tussen Holland en Brabant

Zwijndrecht dankt zijn charme vooral aan het uitzicht op het drukbevaren Drierivierenpunt. Langs de wandelboulevard en de kades van de Oude Maas kunt u urenlang zitten, kijken, genieten. Door de ligging aan dat water is er altijd het gevoel van ruimte en licht.

Het is niet alleen maar die prachtige plek om te wonen. Het is ook een heerlijke locatie om van het leven te genieten. Bijvoorbeeld op het nieuwe horecaplein dat straks het bruisende hart van Euryza wordt. Of wandelend over de boulevard.

De kant van de Schokkershaven op? Bij Het Crescent komt u onder meer restaurant Aan de Maas en wijnbar Dok tegen. De andere kant op, naar het Veerplein? Nog zo’n favoriet is Zomerlust. Binnen een brasserie en restaurant, buiten het terras met dat uitzicht dat u er nog eens aan herinnert waarom Euryza de mooiste woonstek van Zwijndrecht is.

Aan het Veerplein ligt ook de halte van de Waterbus. Die brengt u snel in hartje Dordrecht en weer terug naar Euryza. Maar u vaart ook zo heen en weer naar Rotterdam.

Zwijndrecht ligt mooi centraal, op de grens tussen Zuid-Holland en Noord-Brabant. Via de A16 bent u in luttele autominuten in Rotterdam of Breda. De NS onderhoudt frequente treindiensten tussen Zwijndrecht en Rotterdam, en de rest van de Randstad.